Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@07:02:56 GMT

مهمترین عامل سیل در امامزاده داوود

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۶۲۳۵

مهمترین عامل سیل در امامزاده داوود

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: تعرض به حریم و بستر رودخانه مهمترین عامل وقوع سیل روز پنجم مردادماه در امام زاده داوود بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان هواشناسی «مهدی رهنما»، گفت: عوامل زیادی در وقوع سیلاب دلخراش امامزاده داوود دخیل بود که مداخلات انسانی و تعرض به حریم رودخانه مهمترین دلایل آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مورد رودخانه امامزاده داوود تعرض به حریم رودخانه و ساخت‌و ساز‌های غیر مجاز باعث تغییر در عرض بستر رودخانه شد که سبب شد تا زمان تمرکز که در حوضه آبریز امام زاده داوود در حدود ۲۳ دقیقه است، افزایش معناداری پیدا کرده است.

وی گفت: زمان تمرکز به زمانی گفته می‌شود که رواناب از دورترین نقطه (از لحاظ زمانی) حوضه آبریز به نقطه خروجی از حوضه مورد نظر برسد.

رهنما افزود: بر اساس ماده ۱۵ آیین نامه مربوط به بستر و حریم رودخانه‌ها، مسیلها، حریم کانالها، انهار احداثی و سنتی و شبکه‌های آبیاری و زهکشی باید مطابق قانون حفظ شود، اما در امامزاده داوود این موضوع نقض شده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در ادامه گفت: در سال‌های قبل به سفارش سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، سامانه هشدار سیل برای حوضه‌های آبریز منتهی به شهر تهران توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو به صورت کاملا بومی طراحی و عملیاتی شده است که در جریان رخداد سیل اخیر کمک شایانی به اخذ تصمیمات مناسب و صدور هشدار کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیل امامزاده داوود امامزاده داوود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۶۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی رگبار تگرگ در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل هواشناسی لرستان از پیش‌بینی وقوع رگبار تگرگ در استان خبر داد.

بهروز مرادپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هشدار هواشناسی استان لرستان سطح نارنجی صادر شده است.

وی از تقویت فعالیت سامانه بارشی در بعدازظهر چهارشنبه خبر داد و افزود: این شرایط با رگبار باران، رعد و برق، رگبار تگرگ، خطر اصابت صاعقه و وزش باد شدید (تندبادهای لحظه‌ای) همراه است.

او با بیان اینکه منطقه اثر این سامانه نواحی غربی و جنوبی استان است، زمان پایان فعالیت آن را اوایل شب جمعه اعلام کرد.

مدیرکل هواشناسی لرستان بیان کرد: آبگرفتگی معابر و ایجاد رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌های فصلی و خشکه‌رودها، احتمال ریزش کوه، احتمال آسیب به سازه‌های سبک و موقتی به‌دلیل وزش باد، خسارت به باغ‌ها و مزارع کشاورزی را با این سامانه شاهد خواهیم بود.

مرادپور خواستار پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از توقف و اسکان در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، توقف فعالیت‌های کوهنوردی، اجتناب از کوچ عشایر، اجتناب از چرای دام‌ها در مناطق مرتفع و حاشیه رودخانه‌ها، آمادگی دستگاه‌های امدادی و سایر اقدامات پیشگیرانه شد.

وی اضافه کرد: پتانسیل بارشی برای روزهای چهارشنبه و جمعه از نمود بهتری برخوردار بود و تمرکز بارش‌های این سامانه غالباً در ساعت‌های بعدازظهر و اوایل شب پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت سامانه بارشی در فارس
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای استان چهارمحال و بختیاری
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • پیش‌بینی رگبار تگرگ در لرستان
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در کرمان
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست